Tips voor een succesvolle marktdagOp een dag wordt het te veel. Kasten, de box, de schuur, de zolder, ja overal staat wel wat, wat zonde is om weg te gooien. Nee, iemand anders kan daar misschien nog veel plezier aan hebben, dus is de kofferbakmarkt aan de Ouderkerkerplas een uitstekende plek om die spulletjes aan de man te brengen. En u hebt een geweldig leuke dag en u gaat met geld naar huis waar op uw beurt weer iets leuks kan aanschaffen.

 1. Kijk rustig eens rond op internet
  B.v. de paginas Meukisleuk.nl of Vlooienmarktagenda.nl daar vindt u alle markten bij u in de buurt. Let op ook voor de organisatoren zijn er kosten en die worden wek doorberekend. de prijzen zijn erg verschillend. Let wel op dat u genoeg spullen bij u hebt om de kosten en verblijf er uit te halen.
 2. Er zijn grote verschillen
  U huurt een plaats met of zonder kraam. Is het binnen of buiten. b.v. Voor de IJ- hallen betaald u zo 35 euro en er zijn meer dan 400 kramen. Dus de spoeling word wel dunner en als u voor 1euro kinderkleding verkoopt moet je heel wat omzetten wil dan met wat verdiensten naar huis gaan.
 3. U heeft ingeschreven en spulletjes bij elkaar gezocht
  Voor het inpakken hebben we alles nagekeken, schoongemaakt en weer op gepoetst. U komt tussen 7.30 en 9.00 bij de ouderkerkerplas en gaat dan naar uw gehuurde plekje  of kraam en u gaat beginnen met het inrichten van uw plek. U bent vrij om dat naar eigen smaak te doen. U parkeert uw auto zo dat die achter uw plek staat en dat er voldoende ruimte is om uw spulletjes leuk uit te stallen. Die uitstalling moet voor het publiek leuk en aantrekkelijk er uitzien. U kunt b.v. van de lege dozen een verhoging maken, een laken er overheen en uw laat de decorateur in u los en maakt er iets leuks van.
 4. Prijs uw koopwaar
  Koop vooraf een mapje met stickertjes en tijdens het uitstallen prijst en plakt u de stickertjes op uw spulletjs. Dat kan natuurlijk ook al thuis gebeuren voordat u het inpakt. Voordeel is dat je niet telkens hoeft na te denken wat iets moet kosten en voor het publiek is het ook duidelijk. dat geeft vertrouwen. En voor je zelf kan je altijd de prijs laten zakken als het einde van de markt nadert.
 5. Wees vriendelijk
  Maar weet je plek. Het is natuurlijk altijd belangrijk om vriendelijk te zijn voor je bezoekers, maar niet te. Dring je niet te veel. Als iemand informatie wil , zal hij of zij dat wel vragen. Probeer daarom ook actief te zijn. Aan een slapende koopman of vrouw wordt niets gevraagd. Als het tegen vieren loopt mag u gaan inpakken. Doet u dat eerder dan maakt u daar geen vrienden mee.
 6. Reclame
  Hoewel wij er alles aan doen om zoveel mogelijk reclame te maken voor nog meer bezoekers, kan u ook doormiddel van facebook twitter of instagram voor uw zelf en de markt reclame maken, U weet uw plaats nummer, nodig uw kennissen, vrienden en familie uit om eens langs te komen. Zeker de ouderkerkerplas leent zich er geweldig voor. Er is een terras gemaakt waar u wat kunt eten en drinken.

Er is er niet alleen markt, je kunt er ook geweldig leuke wandelingen maken en als het weer het toelaat zwemmen of op het strand zonnebaden enz. enz. Op onze site vindt een link van de beheerder van het terrein met alle mogelijkheden. 

 

Succes!

Met vriendelijke groet,

Charles Ruijl
Mico-Event